När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient. Capio Gärsnäs är en filial till Capio Vårdcentral Borrby. När du listar dig i Borrby har du tillgång till båda mottagningarna.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Vårdcentraler
Capio Vårdcentral Borrby Filial Gärsnäs
Capio Vårdcentral Borrby Filial Gärsnäs
Välkommen till din vårdmottagning i Gärsnäs, filial till Capio Vårdcentral Borrby. Här finns vi för dig - digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.
Hur kan vi hjälpa dig?
Chatta med oss
Vi svarar i vårdcentralens chatt på vardagar. Du kan också få hjälp i vår heldigitala tjänst Capio Go 7-22 årets alla dagar.
Välkommen till oss
Vi har öppet mån–tors kl. 8–15. Du hittar oss på Malmövägen 84 i Gärsnäs och når oss via telefon 0414-509 10.
Kväll- och helgmottagning
Vi finns här för dig även kvällar och helger. Läs mer om var du kan vända dig när vi har stängt.
Låt oss ta hand om dig
Vårt utbud
Vi vaccinerar gammal som ung från 1 års ålder. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen. Välkommen att kontakta oss vid frågor kring vårt vaccinationsutbud.
Nu har du möjlighet att vaccinera dig med en påfyllnadsdos mot covid-19. Läs mer om aktuella rekommendationer för vaccination mot covid-19 i Region Skåne
Från och med den 8/11 har du som är 65+ eller tillhör någon av Folkhälsomyndighetens riskgrupper möjlighet att vaccinera dig mot den årliga säsongsinfluensan. Du bokar enklast en tid via 1177 e-tjänster eller genom att ringa oss.
Tillhör jag en riskgrupp för influensa?
Du rekommenderas vaccin om något av följande stämmer:
- Du är 65 år eller äldre.
- Du är gravid efter vecka 12.
- Du har en hjärtsjukdom.
- Du har en lungsjukdom, som KOL eller svår astma.
- Du har diabetes typ 1 eller diabetes typ 2.
- Du har kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av en sjukdom eller en behandling.
- Du har kronisk leversvikt eller njursvikt.
- Du har en mycket kraftig övervikt.
- Du har en neuromuskulär sjukdom som påverkar andningen.
- Du har flera funktionsnedsättningar.
Ibland behöver en läkare bedöma om du har en ökad risk att bli svårt sjuk av influensa.
Vaccin för dig som behöver skydda någon annan
Du rekommenderas också att vaccinera dig om du bor tillsammans med någon som har kraftigt nedsatt immunförsvar.
Välkommen att höra av dig till oss för rådgivning, eller om du har frågor om vaccination.
Vi behandlar dig som har andningsbesvär, astma eller KOL genom att kontrollera dina luftvägar och din lungkapacitet, ge råd och information samt förskriva medicin.
På Capio Vårdcentral Gärsnäs finns ett löpande samarbete mellan astma/KOL-mottagningen och specialist i allmänmedicin, lungspecialist, arbetsterapeut, sjukgymnaster samt KBT-terapeut. Vi utreder, behandlar, gör uppföljningar och ger stöd och förebyggande åtgärder.
Misstänker du att du lider av allergi? Hos oss kan du få hjälp med undersökning och diagnos, läkemedel samt rådgivning.
Om du under längre tid har upplevt problem med minnet kan det vara bra att genomgå en demensutredning för att ta reda på vad det beror på. Utöver utredningen kan vi bistå med information om olika typer av behandlingar, samt läkemedel vid behov.
Du som har diabetes och är patient hos oss blir kallad till besök hos diabetessköterska och läkare. Här tar vi hand om dig genom regelbundna kontroller av dina värden och samtal om hur du mår.
Hos oss kan du som har högt blodtryck (hypertoni) få hjälp med blodtrycksmedicin och mätning av ditt blodtryck. Vi kan också erbjuda information och råd om hur du själv kan påverka ditt blodtryck genom att förändra din livsstil.
En infektion innebär att din kropp utsätts för angrepp av smittämnen som exempelvis bakterier, virus eller svamp. Kroppens reaktion på en infektion är vanligtvis en inflammation. Om du inte märkt någon förbättring på en vecka eller om dina symptom blir värre är det aktuellt att söka vård.
Vi hjälper dig med injektioner av läkemedel, provtagning och injektion via (samt omläggning och spolning av) central venkateter (CVK) och subkutan venport.
Upplever du problem med urin- och/eller avföringsinkontinens är du välkommen att boka en tid hos oss för råd, hjälp och stöd.
Det finns många olika riskfaktorer eller diagnoser som på något sätt är kopplade till vad du äter och dricker. Hos en dietist kan du få hjälp med olika typer av besvär som rör kost.
Temasida: Övervikt och obesitas
Temasida: Ätstörningar
Temasida: Psykisk hälsa
Till denna mottagning behöver du en remiss. Kontakta oss för mer information och rådgivning.
Vi kan bland annat hjälpa dig som upplever nedstämdhet, sömnproblem, stress, panik, oro, utmattning, likgiltighet, sorg eller koncentrationssvårigheter. Våra psykosociala resurser arbetar självständigt men alltid i nära samarbete med våra läkare.
Nu erbjuder vi iKBT på alla våra vårdcentraler i Region Skåne.
Inom kognitiv beteendeterapi (KBT) är målet att förändra beteende- och tankemönster för att minska besvär som exempelvis nedstämdhet, ångest, stress och sömnsvårigheter. KBT kan erbjudas över internet genom färdiga behandlingsprogram och kallas då iKBT. När du genomgår en iKBT-behandling har du möjlighet att arbeta när och var det passar dig. Kontakten med din behandlare sker digitalt via skriftliga meddelanden.
Låter iKBT som något för dig? Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.
Vid behov av fysioterapi och arbetsterapi går det bra att söka till oss direkt eller några av våra externa aktörer som vi har avtal med.
Vi samarbetar med:
Ett besök hos sjukgymnast kostar 200 kr för dig som är listad hos Capio, högkostnadsskydd gäller.
Om du har skurit dig så illa att plåster inte räcker, eller har ett sår som är djupt eller inte vill läka är det viktigt att du besöker oss. Likaså om du upplever rodnad, svullnad, värmeökning och smärta i sårområdet.
På äldremottagningen erbjuder vi dig som är äldre bättre tillgänglighet och en mer sammanhållen vård. Vi kan till exempel hjälpa dig med genomgång och kontroll av dina mediciner eller med förebyggande hälsovård, genom att se över din motion och kost.
På äldremottagningen har vi en sjuksköterska som koordinerar dina besök och svarar på dina telefonsamtal via ett särskilt nummer utan tonval.
Telefontid: måndag-torsdag kl. 8.00-12.00
Sök vård via vår app
Kontakt inom 15 minuter 7-22 alla dagar. Rådgivning, hjälp och receptförnyelse.
Relaterade mottagningar
Vårdcentral
Vår personal
Rebecka Derving Tynell
Verksamhetschef
Anna-Karin Åkesson
Undersköterska
Gunilla Andrén-Sandberg
Distriktssköterska
Kerstin Ask Persson
Distriktssköterska
Birgitta Nilsson
Sjuksköterska
Caroline Ljung Blom
Kurator
Ulla Olsson
Undersköterska
Christina B Nilsson
Medicinsk sekreterare
Monika Motyczynski
Bitr. verksamhetschef/ Sjuksköterska
Praktisk information
Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt.
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-15.00
Tisdag kl. 8.00-15.00
Onsdag kl. 8.00-15.00
Torsdag kl. 8.00-15.00
(Lunchuppehåll 12.00-13.00)
Äldremottagning:
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Malmövägen 84, 272 61 Gärsnäs
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-15.00
Tisdag kl. 8.00-15.00
Onsdag kl. 8.00-15.00
Torsdag kl. 8.00-15.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta vår Kväll- och helgmottagning eller en akutmottagning.
Vid livshotande tillstånd ring 112.
Akuta besvär efter att vi har stängt? Vi finns här för dig även kvällar och helger.
Sök vård online:
Få rådgivning och hjälp direkt via chatt eller video. Våra läkare och sjuksköterskor svarar alla dagar året runt mellan kl. 7–22. Starta ditt besök hos vår heldigitala tjänst Capio Go.
Capio Kväll- och helgmottagning Ystad/Österlen:
Om du är i behov av ett fysiskt besök är du välkommen att kontakta Capio Kväll- och helgmottagning Ystad/Österlen. Vänligen ring mottagningen innan för rådgivning och tidsbokning.
Öppettider:
Måndag–fredag: kl. 17–19
Lördag, söndag och helgdag: kl. 9–15
Telefon:
0411-21 13 60
Läs mer här
Vid livshotande tillstånd ring 112.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation. Här hittar du våra e-tjänster.
Om du har synpunkter på vården är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef. När du kontaktar oss via e-post kan vi inte garantera sekretessen, du kan därför inte få råd i medicinska frågor.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
På uppdrag av Region Skåne