Akut knäskada

Har du drabbats av en traumatisk knäskada och har ett svullet knä?

OBS! 27 december 2019 - Ingen "drop-in" verksamhet på akuta knämottagningen.

Akutmottagningen har begränsat med antal tider och väntetid förekommer om du kommer som drop-in. Om många patienter söker samma dag kan det förekomma att du blir bokad för en bedömning en annan dag. Du får träffa en specialistsjukgymnast och/eller en ortopedläkare beroende på skadans allvarlighetsgrad.

OBSERVERA! Om du ringer först på 08 – 406 27 00, knappval 1, kommer du att få en bokad akuttid och slipper väntetid samt riskerar inte att få gå hem utan bedömning. Kontakta oss gärna även om du är osäker på din skada för rådgivning. Våra telefontider hittar du under fliken "kontakta oss".  


Vi tar emot TRAUMATISKA KNÄSKADOR hos vuxna som uppfyller följande villkor:

1. Du har en akut olycksfalls/idrottsskada med svullet knä.
2. Skadan är högst 10 dagar gammal
3. Du är 15 år fyllda

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akut knäskada hos barn

Om ditt barn har fyllt 9 år och har en akut traumatisk knäskada ring oss alltid först på tel. 08-406 27 00 för att boka tid med kort varsel till någon av våra ortopeder som är ansvariga för barn- och ungdomsverksamheten.
Barn under 18 år betalar 120 kr vid akutbesök till läkare, frikort gäller.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBS! Om skadan inte är uppfyller kraven hänvisar vi till att du i första hand tar kontakt med din vårdcentral för en första bedömning och att de vid behov skickar en remiss till oss. 

Anmälan i receptionen till akutmottagningen är möjlig mellan kl. 07.30– 08.30 alla helgfria vardagar året om. Receptionen öppnar 07.30 men dörrarna står öppna från 07.00 då nummerlappar till de begränsade drop-in tiderna finns att tillgå.

Besöket kostar 200 kr vid besök till fysioterapeut och 350 vid läkarbesök.