Capios vision är att förbättra människors hälsa varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här. Idag och genom hela livet. För att lyfta våra medarbetare och allt det fantastiska arbete som sker i Capios lokaler varje dag, har vi instiftat Capio Awards –olika priser som delas ut till medarbetare som gjort särskilda insatser under året. Ett av priserna är Capios patientpris, ett pris där du som patient kan nominera din vårdgivare eller vårdenhet.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Rehabmottagningar
Capio Fysio Lund Clemenstorget
Capio Fysio Lund Clemenstorget
Välkommen till fysioterapin på Clemenstorget i Lund. Vi hjälper dig med rådgivning, bedömning och behandling av både nya och långvariga besvär.

Hur kan vi hjälpa dig?
Adress & öppettider
Undrar du när och var du kan besöka oss? Hoppa till vår kontaktsektion via länken nedan. Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Av- eller omboka
Här kan du när som helst be om att av- eller omboka en tid hos oss. Vi svarar under vardagar.
Boka gruppträningspass
Välkommen att boka träningspass/rehabgrupp hos oss.
Aktuellt

Vårt utbud
Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Akupunktur kan till exempel användas vid knäledsartros, tennisarmbåge eller smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna.
Du som har artros har möjlighet att delta i vår artrosskola. Syftet med artrosskolan är att du ska få mer kunskap om dina besvär och hur du kan träna för att må bättre.
Artrosskolan ges enligt konceptet BOA (Bättre omhändertagande av patienter med artros). Läs mer om BOA.
Pris: Som ett vanligt besök på mottagningen (högkostnadsskydd/frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
För dig som har stress/oro, sömnsvårigheter eller långvariga smärtor i kroppen erbjuder vi träning baserad på grunderna i yoga. Med inslag av andningsövningar, mindfulness och lättare rörelse-/styrketräning är syftet att skapa rörelseglädje och minska muskulära spänningar.
Trötthet som tar över och varar minst 6 månader är kronisk trötthet kallad fatigue.
Vid fatigue management ses vi i grupp på 4--6 personer tillsammans med arbetsterapeut där vi pratar om hur man kan hantera sin trötthet och lättare fungera i vardagen.
Om du känner denna trötthet kan du söka via läkare eller direkt till arbetsterapeut.
Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Vid behov kan vi skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.
Träning påverkar kroppen positivt och rekommenderas under och efter graviditet. Det är bra att träna både ryggmuskler och magmuskler. Musklerna kan stödja och avlasta bäckenet och således lindra besvär med bäckensmärta.
Vi erbjuder gruppträning för gravida våren 2025.
- Träningsgrupp A
Denna grupp riktar sig till dig som är gravid och önskar komma igång med lättare träning. Träningen utförs med kroppsvikt och är anpassad för att kunna utföras i hemmet. Denna grupp passar även dig som har bäckensmärta.
Var: träningssalen våning 2 Capio Vårdcentral Lund Clemenstorget
När: torsdagar kl 16-17. 6 tillfällen, löpande intag.
- Träningsgrupp B
Denna grupp riktar sig till dig som är gravid och önskar komma igång med/bibehålla träning i gymmet. Cirkelträning för hela kroppen med maskiner och fria vikter.
Var: träningssalen våning 2 Capio Vårdcentral Lund Clemenstorget
När: onsdagar kl 16-17. 6 tillfällen, löpande intag
Välkommen att boka tid via din barnmorska, vårdcentralen (046-270 00 00) eller via vår chatt.
Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.
Våra fysioterapeuter Ida Antonsson och Isabelle Koch har kompetens inom kvinnohälsa.
Som fysioterapeut inom kvinnohälsa arbetar vi med bäckenbotten, smärta och träning vid olika besvär och tillstånd.
Exempel på vad du kan få hjälp med:
- Bäckenbottenundersökning efter graviditet/förlossning.
- Rehab efter förlossningsskada.
- Rehab efter gynekologisk operation.
- Samlagssmärta/överspänd bäckenbotten.
- Framfall/prolaps: tyngd- och skavkänsla i underlivet.
- Tömningsbesvär av blåsa och tarm.
- Smärta svanskota.
- Trängningar.
- Inkontinensbesvär.
- Avföringsinkontinens.
- Smärtbehandling vid menstruationssmärta och endometrios.
- Smärtlindring för graviditetsrelaterad bäcken-/ländryggssmärta.
- Träning under och efter graviditet.
- Kejsarsnitt och rektusdiastas/bukväggdysfunktion.
- Träning vid klimakteriebesvär.
- Akupunktur för klimakteriebesvär.
Välkommen att höra av dig för att boka tid antingen via din barnmorska, telefon eller via vår chatt.
Graviditet och förlossning innebär en stor påfrestning för hela kroppen, inte minst bäckenbotten. Att fortsätta träna efter sin graviditet och förlossning ger många hälsoeffekter. Kroppen behöver tid på sig för återhämtning, men man ska inte vara rädd för att röra på sig. Genom att lägga extra fokus på bäckenbottenträning minskar risken för läckage av urin, gas eller avföring, så kallad inkontinens.
Vi erbjuder gruppträning för dig som nybliven mamma.
Plats: Träningssalen på våning 2 Capio Vårdcentral Lund Clemenstorget
När: torsdagar kl 11-12, 6 löpande intag
Hur: träning i grupp, med och utan redskap.
Bebisar är välkomna att medverka.
Vi är max 6 deltagare per träningstillfälle.
För att anmäla dig vänligen kontakta vårdcentralen digitalt.
Är du nybliven mamma och vill ha hjälp med att hitta dina mag- och bäckenmuskler igen? Hos oss kan du träna i grupp med andra nyblivna mammor tillsammans med din bebis. Vill du veta mer om hur just dina muskler har återhämtat sig efter graviditet och förlossning går det även bra att boka tid för en individuell undersökning hos sjukgymnast.
Pris: Som ett vanligt besök på mottagningen (högkostnadsskydd/frikort gäller). Uteblivet besök debiteras.
Våra sjukgymnaster är vidareutbildade inom ortopedisk medicin, ett specialområde inom fysioterapi (sjukgymnastik) och medicin. Utbildningen ger fördjupade kunskaper i diagnostik och behandling av besvär från bland annat muskler, senor, leder och slemsäckar.
Inom ortopedisk medicin görs en systematisk undersökning för att hitta ursprunget till smärtan och ställa en exakt diagnos. Diagnosen gör det möjligt att förklara orsaken till dina besvär och i många fall ge en mer specifik behandling som riktar sig direkt mot smärtans ursprung.
Vid en specifik diagnos kan sjukgymnasten också ge dig en rimlig prognos, det vill säga förutspå hur tillståndet kommer att utvecklas.
Den här typen av undersökning ger oss oftast all information vi behöver för att hjälpa dig. Det är sällan tekniska undersökningar, såsom röntgen, behövs.
Om du har smärta och minskad rörlighet i lederna i händerna kan behandling med paraffinbad minska smärtan och öka rörligheten. Paraffinbad användas till exempel vid artros och reumatiska besvär.
Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut.
Allt eftersom vi åldras kan du uppleva att du känner dig svagare eller får sämre balans. Vi erbjuder träning med fokus på styrka, balans och rörlighet anpassat för seniorer.
Stötvågsbehandling, eller tryckvågsbehandling, är en behandlingsmetod för skador i muskler och senor. Stötvågsbehandling kan bland annat prövas vid hälsporre, tennisarmbåge, löparknä, axelproblem eller benhinneinflammation.
Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär används sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt.
TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.
Vi hjälper till med träning i samband med operationer, skador och sjukdomar.
Låt oss ta hand om dig

När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient.
Vår personal
Ida Antonsson
Fysioterapeut
Isabelle Koch
Fysioterapeut
Hannah Karlsson
Fysioterapeut
Daniel Hederström
Fysioterapeut
Jacob Tapper
Fysioterapeut
Terese Landin
Fysioterapeut
Evonne Wendel
Arbetsterapeut
Praktisk information
Telefon (växel):
Telefontider:
Måndag kl. 8.00-10.00
Tisdag kl. 8.00-10.00
Onsdag kl. 8.00-10.00
Torsdag kl. 8.00-10.00
Fredag kl. 8.00-10.00
Avvikande telefontider:
Röda dagar är vår telefon stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Adress:
Clemenstorget 5, 222 21 Lund
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-15.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är mottagningen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Du vet väl att du kan chatta med Capio alla dagar 7.00-22.00 i vår app? Vår heldigitala vårdtjänst är nationell och bemannas av läkare, sjuksköterskor, och psykologer. Vid behov kan vi ansluta till videosamtal.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
På uppdrag av Region Skåne