När du listar dig väljer du vilken vårdgivare du vill vara ansluten till. Att göra ett aktivt val innebär en ökad trygghet och kontinuitet för dig som patient. Capio bedriver vård på uppdrag av flera regioner i Sverige och vårt löfte är att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Hälso- och vårdvalet är fritt och personligt.
- Capio Sverige
- ...
- Hitta mottagning
- Primärvård
- Vårdcentraler
Capio Vårdcentral Axess
Capio Vårdcentral Axess
Välkommen till din vårdcentral mitt i centrala Göteborg. Vi erbjuder dig ett brett vårdutbud, digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.

Hur kan vi hjälpa dig?
Chatta med oss
Sök vård, förnya recept och få svar på dina frågor. Vi hjälper dig direkt via vår chatt.
Låt oss ta hand om dig
Vårt utbud
Här kan du boka tid för vaccination mot Covid-19, klicka på länken "Boka här" nedanför, vid ev frågor kontakta oss på 031-725 00 75, via chatt eller Mina sidor på 1177.
From 1 mars 2023:
- From 1 mars 2023 påfyllnadsdos till personer 80 år och äldre samt boende på SÄBO, dosintervall minst 6 månader sedan dosen innan. Ytterligare en dos i höst i samband med influensavaccineringen.
- För gruppen 65-79 år, personer 18 år och äldre i riskgrupp rekommenderas en dos under perioden 1 mars 2023–29 februari 2024. Dosen bör i första hand ges inför höst- och vintersäsongen 2023. Rekommendationen gäller oavsett tidigare antal doser.
En ytterligare dos vaccin finns tillgänglig att tas under perioden 1 mars 2023–29 februari 2024. - Tidsintervall: minst 6 månader sedan senaste dos.
- För alla 50–64 år rekommenderas en dos under perioden 1 mars 2023–29 februari 2024. Dosen bör i första hand ges inför höst- och vintersäsongen 2023. Rekommendationen gäller oavsett tidigare antal doser.
- Tidsintervall: minst 9 månader sedan senaste dos.
- För alla 18-49 år rekommenderas tre doser vaccin. Det finns inga ytterligare rekommendationer om påfyllnadsdoser för denna grupp.
Från den 1 november 2022 avslutades den allmänna rekommendationen om vaccination mot covid-19 till alla barn och unga mellan 12 och 17 år. Vi vaccinerar heller inte inför resor till denna åldersgrupp.
Ytterligare påfyllnadsdoser: se ovan
Dos 5:
- 65 år och uppåt
- De som har hemtjänst och/eller hemsjukvård
- Riskgrupper
Dos 4:
- 50 år - 64 år
- Om du har hemtjänst och/eller hemsjukvård
- Riskgrupper
Dos 3:
Från 18 år och äldre
Dosintervall:
Ytterligare påfyllnadsdoser: 6 eller 9 månader beroende på ålder
Dos 4 och Dos 5: Minst 4 månader
Dos 3 och Dos 4: Minst 4 månader
- Vi vaccinerar mot Covid-19 med det nya variantvaccinet från Pfizer
- Vi vaccienerar endast Dos 3-5, för Dos 1 och 2 hänvisar vi till "Vaccindirekt"
- För personer med hemtjänst beslutad av kommun, personer med hemsjukvård samt personer på särskilda boenden. (Ring oss för att boka en tid)
- Ring oss och boka en tid om du är allergisk och/eller haft en anafylaktisk chock som krävt sjukhusvård.
- Du kan även boka tid via chatt, Mina sidor i 1177, eller tel. 031-725 00 75
- Du ska inte tagit något annat vaccin i nära anslutning (7 dagar) till denna vaccination (förutom influensavaccinet som kan ges samtidigt).
- Om du äter Waran ska du uppvisa ett godkänt PK - värde som inte är äldre än 7 dagar.
- OBS! Ni som ska vaccinera er måste själva ha koll på vilken dos det gäller!
Uteblivet besök
Uteblivet besök faktureras 100 kr.
Här kan du se lediga tider och platser för vaccination i hela Västra Götalandsregionen
Du som är 50 år eller äldre bokar din tid nedan.
- Covid-19, (Comirnaty)0 kr
Här kan du boka tid för vaccination mot lunginflammation, klicka på länken "Boka här" nedanför, vid ev frågor kontakta oss på 031-725 00 75, via chatt eller Mina sidor på 1177.
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att pneumokockvaccination erbjuds till personer som löper ökad risk för att drabbas av allvarlig pneumokocksjukdom.
Kostnadsfri vaccination mot pneumokocker erbjuds till alla riskgrupper från 2 år och äldre. För mer info se länk.
Kostnadsfri vaccination mot pneumokocker erbjuds till alla som är 75 år och äldre. (gäller även de som fyllde 75 år 2022).
Uteblivet besök
Uteblivet besök både barn och vuxna som erbjuds kostnadsfritt vaccin, faktureras 100 kr.
Uteblivet besök både barn och vuxna faktureras 300 kr.
För mer info klicka på länken nedan
- Pneumokocker (Pneumovax) riskgrupp och från 75 år0 kr
- Pneumokocker (Pneumovax)390 kr
- Pneumokocker (Prevenar 13)690 kr
Här kan du boka en tid för vaccination mot TBE, klicka på länken "Boka här" nedanför, vid ev frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon 031-725 00 75, chatt eller Mina sidor på 1177.
- Ange vilken dos det gäller
- Anmäl dig i reception, ta en nummerlapp för bokad tid, fyll i en hälsodeklaration du får i receptionen och sitt ner och vänta på din tur
- Är du allergisk meddela vår mottagning innan du kommer hit
- Vid återbud ring gärna 24 tim innan
- Om du äter Waran ska du uppvisa ett godkänt PK - värde som inte är äldre än 7 dagar.
- Se till att boka tid för nästkommande dos innan du går hem om det gäller dos 2 eller 3 så du inte missar dessa.
Uteblivet besök
Uteblivet besök både barn och vuxna faktureras 300 kr.
BOKA HÄR
Klicka på länken nedan för vaccinationsschema
- Vuxen, from det året du fyller 16 år330kr
- Barn320 kr
Här kan du som är gravid från v.16 boka tid för vaccination mot Kikhosta, klicka på länken "Boka här" nedanför, vid ev frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon 031-725 00 75, chatt eller Mina sidor på 1177
Syftet med vaccinationen är att skydda spädbarnen mot svår sjukdom i kikhosta. För att skyddet skall överföras till barnet bör vaccinationen ske minst två veckor före beräknat förlossningsdatum, men med fördel tidigare för att vaccinationen ska hinna ge skydd om barnet föds för tidigt.
Vaccination mot kikhosta rekommenderas vid varje graviditet. Detta gäller även oavsett tidsintervall från eventuella tidigare påfyllnadsdoser innan graviditet.
Vaccinet heter Boostrix (kikhosta,difteri,stelkramp).
(Det finns idag inga vaccin som enbart innehåller vaccin mot kikhosta.)
Kostnad: 0 kr
Uteblivet besök faktureras 100 kr.
För mer info klicka på länken nedan
Influensavaccineringen är nu slut för säsongen 2022/2023. Vid ev frågor ring 031-725 00 75
Ifall du som patient får Prevenar utskrivet på recept kostar sköterskebesöket 170 kr, så kallad stickavgift. Sprutan kostar egentligen 690 kr, men ifall läkare skriver ut recept kommer det in på högskostnadsskyddet på apoteken. Det infaller under förebyggande hälsovård, vilket inte är sjukvård. Priserna kan komma att uppdateras vid årsskifte.
Uteblivet besök
Uteblivet besök både barn och vuxna faktureras 170 kr.
Vi vaccinerar gammal som ung från 1 års ålder. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen. Välkommen att kontakta oss vid frågor kring vårt vaccinationsutbud.
Vi vaccinerar inte med resevaccin. Kontakta annan mottagning för detta.
Kontakta oss för att boka vaccinationstid
Vaccinpriser på Capio Vårdcentral Axess
Lämna prov om något av följande stämmer på dig:
- Du arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg.
- Du bor på ett äldreboende eller har hemtjänst.
För allmänheten gäller följande:
Från den 9 februari sker Covid-19 provtagning endast efter läkarbedömning. Har du endast milda symtom ska du inte provtas.
För ev provtagning och/eller om du har några frågor kontakta oss via telefon 031-725 00 75, 1177 eller chatta med oss.
Misstänker du att du lider av allergi? Hos oss kan du få hjälp med undersökning och diagnos, läkemedel samt rådgivning.
Om du under längre tid har upplevt problem med minnet kan det vara bra att genomgå en demensutredning för att ta reda på vad det beror på. Utöver utredningen kan vi bistå med information om olika typer av behandlingar, samt läkemedel vid behov.
Sedan covid-19-pandemin har vi enbart förbokade akuta tider, ring därför oss i första hand för bedömning. Är ditt ärende ej akut går det bra att skriva till oss via 1177 eller chatt så ringer vi vid frågor.
Du som har diabetes och är patient hos oss blir kallad till besök hos diabetessköterska och läkare. Här tar vi hand om dig genom regelbundna kontroller av dina värden och samtal om hur du mår.
På vårdcentralen arbetar diabetessjuksköterskan Franciska som hjälper dig med rådgivning.
Hos oss kan du som har högt blodtryck (hypertoni) få hjälp med blodtrycksmedicin och mätning av ditt blodtryck. Vi kan också erbjuda information och råd om hur du själv kan påverka ditt blodtryck genom att förändra din livsstil.
På vårdcentralen finns det möjlighet att låna en blodtrycksapparat. Utlåning sker två gånger i veckan. Skriv gärna till oss via www.1177.se, chatta med oss eller ring oss för mer information.
Våra hypertonisjuksköterskor Ingbritt och Katinka hjälper dig om du har frågor eller funderingar.
En infektion innebär att din kropp utsätts för angrepp av smittämnen som exempelvis bakterier, virus eller svamp. Kroppens reaktion på en infektion är vanligtvis en inflammation. Om du inte märkt någon förbättring på en vecka eller om dina symptom blir värre är det aktuellt att söka vård.
Vi hjälper dig med injektioner av läkemedel, provtagning och injektion via (samt omläggning och spolning av) central venkateter (CVK) och subkutan venport.
Upplever du problem med urin- och/eller avföringsinkontinens är du välkommen att boka en tid hos oss för råd, hjälp och stöd.
När en sjuksköterska eller läkare har ordinerat prover ska du besöka laboratoriet. Om du ska ta blodprover behöver vi veta om du använder blodförtunnande medicin. Kom gärna till mottagningen minst en kvart innan avtalad tid och glöm inte dina ID-handlingar.
Drop-in:
Helgfria vardagar 8.15-12.00
Öppettiderna för laboratoriet kan komma att ändras vid oförutsedda händelser t ex sjukdom i personalen). Detta framgår i så fall synligt på vår hemsida.
För att visa hänsyn mot personal och patienter inne på lab, ta en nummerlapp och sitt ned i det STORA väntrummet och invänta din tur.
From v.3 tar ni nummerlapp i den stora nummerlappsapparaten vid receptionen. Sitt sedan ner och invänta din tur till lab. Ni ska inte anmäla er i kassan innan. Betalning sker inne på lab.
Vi kan bland annat hjälpa dig som upplever nedstämdhet, sömnproblem, stress, panik, oro, utmattning, likgiltighet, sorg eller koncentrationssvårigheter. Våra psykosociala resurser arbetar självständigt men alltid i nära samarbete med våra läkare.
Rehabkoordinatorns uppdrag är att samordna och vara ett stöd för dig som är, eller riskerar att bli, sjukskriven. Målsättningen är att i samarbete med dig underlätta och påskynda rehabiliteringen inför återgång i arbete, hel- eller deltid.
Rehabkoordinatorn kan:
- I samarbete med dig och behandlande läkare identifiera dina rehabiliteringsbehov och komma fram till en rehabplan. Sjukskrivning kan vara en första rehabåtgärd som en del i rehabiliteringen.
- Ge råd om egenvård eller vid behov hänvisa till andra lämpliga rehabinsatser.
- I samtycke med dig samordna och stötta vid kontakter med t.ex. Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och vid behov arbetsgivaren.
Kontakten med Rehabkoordinatorn sker via telefon och i samtycke med dig.
Kontakt:
Lottie Medbo
Om du har skurit dig så illa att plåster inte räcker, eller har ett sår som är djupt eller inte vill läka är det viktigt att du besöker oss. Likaså om du upplever rodnad, svullnad, värmeökning och smärta i sårområdet.
Vi använder oss av Tillgänglighetsdatabasen (TD), som erbjuder information om tillgänglighet kring och i våra lokaler.
Via Tillgänglighetsdatabasen får du en beskrivning av våra lokaler; entré, trappor och hissar, trösklars höjd, dörröppningars bredd, dörrhandtags placering och annat som kan vara till hjälp för dig med funktionsnedsättning. Informationen illustreras med bilder.
Tillgänglighetsdatabasen är ursprungligen framtagen av Västra Götalandsregionen, Västsvenska Turistrådet, den samlade funktionshindersrörelsen i Västsverige i samverkan med företag och kommuner i Västra Götaland.
Hos oss kan du bland annat få hjälp med information om tobak och beroende, motiverande samtal och metoder för att förändra dina tobaksvanor.
Vår Astma/KOL sjuksköterska Lane är utbildad rökavvänjare. Kontakta oss för mer info och rådgivning.
På äldremottagningen erbjuder vi dig som är äldre bättre tillgänglighet och en mer sammanhållen vård. Vi kan till exempel hjälpa dig med genomgång och kontroll av dina mediciner eller med förebyggande hälsovård, genom att se över din motion och kost.
Du som är 75 år eller äldre är välkommen att ringa oss på telefon utan tonval.
Helgfri vardag måndag - torsdag 11:00-12:00 och 15:00-15:30
Om du är äldre och mår psykiskt dåligt och/eller längtar efter någon att prata med så kan du även kontakta "Äldrelinjen" som är en nationell tjänst på tel.020-22 22 33
Öppen: vardagar 08:00-19:00 , helger 10:00-16:00
Klicka på länken nedan för mer info
Ifall du som patient exempelvis vill skjuta upp din menstruation infaller det under förebyggande hälsovård, vilket inte är sjukvård. Kostnaden är 170 kr, vilket kan höjas vid nytt årsskifte.
Enligt Västra Götalandsregionen har vi rätt att ta ut en kostnad för att intyg skrivs av vårdpersonal. I intygstaxan ingår förberedande arbete såsom inläsning av journal, eventuell undersökning och utskrift per intyg.
Nedan finns de vanligaste läkarintygen beskrivna.
Färdtjänst = Timtaxa, 300 kr per påbörjad 15-min.
Försäkringsbolag = Timtaxa.
God man/förvaltare = 0 kr.
Inställelse av resa = 460 kr.
Intyg ej specificerade = Timtaxa.
Parkeringstillstånd = Timtaxa.
Tandvård = 460 kr.
Om exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialtjänst eller försäkringsbolag önskar intyg ska de inkomma med ett underlag till oss. Patienten ska inte begära detta på grund av kostnadsskäl.
Enligt beslut från regionfullmäktige inom Västra Götalandsregionen ska vi ta ut en avgift när en patient begär journalkopior från och med sidan 10, men avgiften är maximerad till 300 kronor.
Sida 1-9 = 0 kr.
10 sidor = 50 kr.
Mer än 11 sidor = 2 kr per sida.
Hos oss kan du få hjälp med olika intyg. Exempelvis för utlandsstudier, au pair, eller inställd resa på grund av sjukdom. Vissa intyg är avgiftsbelagda.
- Läkarintyg för körkort (högre behörighet)1 200 kr
- Sjöfartsintyg Manila (digitalt till Transportstyrelsen)1 500 kr
- Danskt sjöfartsintyg1 500 kr
Är du orolig för din hälsa? Då är du välkommen att boka en hälsokontroll hos oss. En inblick i kroppens brister och behov är bra för såväl gammal som ung. En hälsokontroll innebär inga garantier för morgondagen, men den ger en fingervisning om ditt aktuella hälsoläge och vad du kan förändra för att öka ditt välbefinnande.
Hälsokontroller omfattas inte av det offentligt finansierade hälso- och sjukvårdssystemet. Därmed begränsas våra möjligheter att inom ramen för hälsokontrollen utreda, behandla eller sätta in mediciner för de eventuella avvikelser som upptäcks vid hälsokontrollen.
Hälsokontroll hos läkare
Denna hälsokontroll är omfattande och ger information om risk för många sjukdomar och besvär. Kontrollen innefattar två besök hos oss, det första hos sköterska och det andra hos läkare.
I hälsokontrollen ingår:
- Blodtryckskontroll
- Blodsockerkontroll
- Kontroll av blodfetter
- Kontroll av blodvärde
- Kontroll av midjemått, vikt och längd
- Synkontroll
- Leverprov
- Njurfunktionsprover
- Ämnesomsättningsprov (TSH) – endast kvinnor
- Prostataprov (PSA) – efter önskemål, endast män över 45 år
- Bröstpalpation (enligt önskemål)
- HIV-test – efter önskemål
- EKG
- Hörseltest
- Lungfunktionstest (screening)
- Medicinsk undersökning
Pris: hälsokontroll hos läkare kostar 2 800 kr
Är du orolig för din hälsa? Då är du välkommen att boka en hälsokontroll hos oss. En inblick i kroppens brister och behov är bra för såväl gammal som ung. En hälsokontroll innebär inga garantier för morgondagen, men den ger en fingervisning om ditt aktuella hälsoläge och vad du kan förändra för att öka ditt välbefinnande.
Hälsokontroller omfattas inte av det offentligt finansierade hälso- och sjukvårdssystemet. Därmed begränsas våra möjligheter att inom ramen för hälsokontrollen utreda, behandla eller sätta in mediciner för de eventuella avvikelser som upptäcks vid hälsokontrollen.
Hälsokontroll hos sjuksköterska
Hälsokontroll hos sjuksköterska ger information om risk för vissa sjukdomar och besvär. Kontrollen innefattar ett besök hos sjuksköterska med samtal om livsstilsfaktorer.
I hälsokontrollen ingår:
- Blodtryckskontroll
- Blodsockerkontroll
- Kontroll av kolesterolvärde
- Kontroll av blodvärde
- Kontroll av midjemått, vikt och längd
- Synkontroll
Pris: hälsokontroll hos sjuksköterska kostar 1500 kr
Maila oss för mer info och bokning
Vi erbjuder ditt företag tjänster som hälsokontroller, intyg i arbetslivet samt vaccinationer med snabba insatser och ett engagerat bemötande. Vi har inga fasta avgifter, du betalar endast för det du beställer.
Vår styrka är helheten
Capio erbjuder både hälsovård och sjukvård. Medan den primära företagshälsan hamnar under hälsovårdens tak kan vi enkelt slussa över dina anställda till sjukvården, om de skulle vara i behov av vård. En genomtänkt strategi kring hälsa är en god investering för både individ och organisation!
Skräddarsydda lösningar
Vårt utbud inom företagshälsa varierar mellan våra olika mottagningar. Om du har anställda i flera delar av landet och är intresserad av ett enhetligt hälsopaket ber vi dig kontakta vår samordnare av tjänster inom hälsa. Detta gäller även dig som önskar fler tjänster än din lokala mottagning kan tillhandahålla.
Om du har tecknat en privat sjukvårdsförsäkring är du varmt välkommen till oss. Vi har avtal med de flesta försäkringsbolag i norden.
Nyttja din försäkring hos oss
För dig som har en privat sjukvårdsförsäkring erbjuder vi högkvalitativa sjukvårdstjänster inom flera områden. Förutom besök på våra mottagningar erbjuder vi utredningar, behandling/operation, diagnostik och hälsokontroller. Utbudet mot försäkringsbolagen kan variera mellan våra mottagningar.
Capios starka varumärke är en garant för god kvalitet, vilket ger en stor trygghet i leveransen av sjukvårdstjänster. Vi har ett utpräglat fokus på kvalitet och miljö och arbetar ständigt med förbättringar. Capio erbjuder också hög patientservice och god tillgänglighet.
Boka via ditt försäkringsbolag
För att boka en tid hos oss vänder du dig till ditt försäkringsbolags vårdplanering. Samtliga bolag vi har ett avtal med har tillgång till ett urval av öronmärkta tider på våra mottagningar.
Vi har samarbete med följande försäkringsbolag/vårdplaneringar
- Skandia.
- Länsförsäkringar
- SEB Pension och Försäkring
- If
- Euro Accident
- DKV Hälsa
- Trygg Hansa
- Folksam
- Folksam Idrott
- Falck Healthcare
- Gjensidige
- Cardif
- Bliwa
- Nordeuropa Liv & Hälsa, Säkra
- Protector
- Stabilitas
Vi har även avtal med ett antal utländska försäkringsbolag.
Är du intresserad av att veta mer om Capio försäkringsmarknad kontakta Åsa Johansson via mail.
Vår personal
Veronika Ottosson
Ulrika Landahl
Bitr. Verksamhetschef
Leg. Sjuksköterska
Jasper Daemen
Spec. Allmänmedicin
Medicinskt ansvarig läkare
Kristoffer Skoog
Spec. Allmänmedicin
Kalle Forsberg Wanngård
Spec. Allmänmedicin
Jan Eriksson
Specialist i internmedicin
Privatmarknad
Stefan Droguet
ST-läkare
(randning/utbildning åter juni 2023)
Desirée Borkmann
ST-läkare
(randning/utbildning åter juni 2023)
Fredrik Identeg
ST-läkare
Miralda Madar Johansson
ST-läkare
Katinka Hagström
Distriktssköterska
Åsa Silén
Distriktssköterska
Åsa Torstensson
Leg. Sjuksköterska
Äldresköterska
Jeanette Bernhardtz
Leg. Sjuksköterska
Privatmarknad
Sandra Eng
Leg. Sjuksköterska
Diabetessköterska
Jannica Stolt
Leg. Sjuksköterska
Azadeh Hemmatian Borujeny
Leg. Sjuksköterska
Lotta Åkesson
Leg. Sjuksköterska
Franciska Veenker
Leg. Sjuksköterska
Diabetessköterska
Annelie Smith
Leg. Sjuksköterska
Astma/KOL-sköterska
Lane Bruce Dahlqvist
Leg. Sjuksköterska
Astma/KOL-sköterska/Tobaksavvänjare
Ing-Britt Brax
Hypertonisköterska
Biljana Markovic
Undersköterska
Madelene Eliasson
Undersköterska
Marita Björk
Leg. Psykolog
Josefine Green
Leg. Hälso- och sjukvårdskurator
KBT-terapeut
Lottie Medbo
Rehabkoordinator
Marika Olsson
PTP-psykolog
Charlotte Olsson
Medicinsk sekreterare
Ingela Vinbo
Medicinsk sekreterare
Therese Bäckman
Medicinsk sekreterare
Bianca Svärd
Receptionist
Ulrica Fjell
Kommunikatör
Relaterade mottagningar
Barnavårdscentral
Du hittar nu vår BVC under samma tak som Capio BVC Gårda. Välkommen att lista ditt barn hos oss!
Jourmottagning
Efter att vårdcentralen har stängt är du med akuta besvär välkommen till Alléjouren i samma hus.
Kontakta oss
Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt.
Du kan även logga in och starta ett besök direkt i din webbläsare.
Just nu tar vi endast emot bokade besök.
Nummer till växel:
Telefontider:
Måndag - fredag kl. 8.00-17.00
Adress:
Södra Allégatan 6, 413 01 Göteborg
Öppettider:
Måndag kl. 8.00-17.00
Tisdag kl. 8.00-17.00
Onsdag kl. 8.00-17.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-17.00
Avvikande öppettider:
Röda dagar är vårdcentralen stängd. Vid akuta besvär, kontakta din jourmottagning eller akutmottagning.
Laboratorium
Drop-in: Helgfria vardagar 8.15-12.00
Öppettiderna för laboratoriet kan komma att ändras vid oförutsedda händelser t ex sjukdom i personalen.
Ta en nummerlapp och sitt ner och vänta på din tur i det stora väntrummet. From vecka 3 tar du nummerlapp vid receptionen, för besök på lab ska du inte anmäla dig i kassan.
Även efter stängning når du oss via vår chatt. Om du är i behov av ett fysiskt besök är du välkommen att kontakta Capio Alléjouren. Läs mer om jourmottagningen här.
För sjukvårdsrådgivning ring 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112.
Via 1177 e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation. Här hittar du våra e-tjänster.
Har du feedback eller synpunkter på vår verksamhet? Du kan alltid höra av dig till ansvarig verksamhetschef för Capio Vårdcentral Axess, Veronika Ottosson. Tänk på att vi i ett öppet mailsystem inte kan garantera patientsekretess. Lämna därför aldrig känsliga uppgifter via e-post.
Undrar du vad ett besök kostar, hur digital vård funkar eller hur du tar del av din journal? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från våra patienter. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig till oss! Alla frågor är välkomna – ingen fråga är för liten eller för stor.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
Kontakta personalen
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via våra tjänster på 1177.se, alternativt ringa eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.

På uppdrag av Västra Götalandsregionen