Väntar du på en Galloperation, Bråckoperation, TUR-P eller en Koloskopiundersökning?
Kontakta oss så hjälper vi dig via fritt vårdval eller vårdgarantin.
Capio Gastro Center Göteborg
Vi utreder och behandlar sjukdomar och problem i mag-tarmkanalen, bukväggen, urinvägar, manliga könsorgan samt gör kirurgiska ingrepp inom dessa områden. Vi har omsorgsfullt utvalda specialister med hög erfarenhet vilket ger en hög tillgänglighet, kvalitet och service.
Kontakta oss så hjälper vi dig via fritt vårdval eller vårdgarantin.
Vi tar emot patienter med privat sjukvårdsförsäkring, privatbetalande patienter och via avtal med regioner.
Vill du boka en tid eller har frågor om något annat? Nedan hittar du våra kontaktuppgifter.
Det finns flera orsaker till att man kan ha synligt blod i urinen. Det vanligaste är att det uppträder i samband med en urinvägsinfektion. Det kan också bero på t.ex. njursten, prostataförstoring eller blodförtunnande medicinering, men också på tumör i urinvägarna. Risken för tumör i urinvägarna ökar med åldern. Därför bör man vid synligt blod i urinen kontakta sin vårdcentral eller kontakta en urologklinik på sjukhuset för att få vägledning. Läs mer om blod i urinen på 1177.se.
Nedsatt förmåga till erektion är mycket vanligt. I 40-årsåldern har 40% mer eller mindre nedsatt förmåga och detta ökar till 50% vid 50-års ålder, 60% vid 60 år osv. Läs mer om erektionsproblem på 1177.se.
Förhuden kan vara trång redan som barn, men problem kan också uppstå senare i livet. Förhudssträngen kan också vara kort och orsaka besvär vid erektion. Läs mer om förhudsproblem på 1177.se.
Knutor i pungen är vanligt och orsakas oftast av godartade åkommor, t.ex spermacystor, åderbråck eller vattenbråck. Undersökning görs med ultraljud för att fastställa orsaken till knutan och för att kunna besluta om eventuell åtgärd.
Njursten är vanligast i åldern 20-50 år och drabbar oftare män än kvinnor. Var femte till var tionde man får sjukdomen någon gång under livet. Man kan ha en ärftlig risk för att lättare få njursten. Läs mer om njursten på 1177.se.
PSA (prostata specifikt antigen) är ett ämne som utsöndras i blodet från prostata. Som namnet antyder är det inte specifikt för cancer utan för prostata. Det innebär att en förhöjning av PSA kan bero på vanlig godartad prostataförstoring, inflammation i prostatan, men också prostatacancer. Läs mer om PSA-förhöjning på 1177.se.
Smärtor i underlivet kan drabba både män och kvinnor. Orsakerna kan variera och är oftast inte farliga. Smärtorna kan komma från urinvägarna, könsorganen, tarmarna eller från musklerna i bäckenregionen.
Ingen penis är helt rak vid erektion. Vid Peyronies sjukdom är böjningen oftast så stor att det både kan göra ont och vara svårt att genomföra ett samlag. Peyronies sjukdom är relativt vanligt och det finns en rad olika behandlingsalternativ varav operation är en.
Urininkontinens är mycket vanligt, framför allt hos kvinnor, och innebär att urinläckage uppstår vid olika tillfällen. Läckaget kan komma plötsligt i samband med att man får en trängning till vattenkastning och kallas då trängningsinkontinens. Trängningsinkontinens beror ofta på en överaktiv urinblåsa.
Om läckaget kommer i samband med ansträngning, hosta eller nysning kallas det för ansträngningsinkontinens. Kvinnor med ansträngningsinkontinens utreds och behandlas i första hand av gynekolog.
Det finns både en akut och en kronisk form av prostatit (den senare är betydligt vanligar) men bägge ger liknande symtom och besvär. Vid akut prostatit kommer besvären ofta plötsligt och ger feber, smärtor i buken, ryggen, pungen och mellangården, samt eventuellt svårigheter att kissa. Akut prostatit bör man söka för via vårdcentral eller akutmottagning. Vid kronisk prostatit är symtomen ofta mildare, långsamt tilltagande eller fluktuerande. Denna form är oftast inte farlig, men ger en försämrad livskvalitet. Det finns flera olika behandlingar mot kronisk prostatit.
När urinblåsan är överaktiv behöver man kissa oftare än normalt och känner ett plötsligt påkommande, starkt behov av att tömma blåsan. Ibland är tillståndet även förenat med ett litet läckage innan man hinner fram till toaletten. Det förekommer hos både män och kvinnor. Orsaken till överaktiv urinblåsa är oftast inte känd, men hos män beror det vanligtvis på prostataförstoring.
Vi hjälper dig även med:
Cystoskopi är en undersökning av urinröret och urinblåsan som görs för att utreda besvär från urinvägarna. Det kan till exempel vara synligt blod i urinen, urinläckage eller svårigheter att tömma blåsan. Undersökningen kan visa om man har sjukdomar som till exempel prostataförstoring, sten i urinblåsan eller urinblåsecancer. Läs mer om cystoskopi på 1177.se.
Ultraljudsundersökningar kan göras på alla vävnader i kroppen som innehåller vatten. Vid undersökningen sänds svaga ljudvågor in i kroppen genom en ultraljudsgivare. Ljudvågorna reflekteras åter till ultraljudsgivaren av vävnaderna och organen. Det reflekterade ljudet omvandlas till en rörlig bild av kroppens organ och vävnader som kan ses på en bildskärm. Till skillnad från röntgen används ingen strålningsenergi och ultraljud betraktas som helt ofarligt.
Om en läkare misstänker tumörer är ultraljud en bra undersökning, till exempel i testiklar eller prostata, se även prostatabiopsi. Ultraljud prostata görs ofta även vid vattenkastningsbesvär, utan att det finns misstanke på tumör.
Ultraljudet genomförs för att bedöma storlek och utseende på prostatakörteln och ibland för att ta vävnadsprov. En ultraljudsprobe i form av en stav förs in i ändtarmen. Det kan upplevas som lite obehagligt vid passage av ändtarmsöppningen, men brukar inte vara smärtsamt. Undersökningen tar bara några minuter. Om doktorn bedömer att vävnadsprover bör tas (t ex om PSA-prov är förhöjt, om man sett avvikelser vid en magnetkameraundersökning eller om man känt en knöl på prostatan) diskuteras det med patienten innan. Lokalbedövning ges och prover kan tas via en nål som förs in genom staven. För att minska risken för infektion ges en antibiotikatablett i förebyggande syfte och om du har ökad risk för infektion kan även en kort antibiotikakur behövas. Om du tar blodförtunnande medicin skall den pausas en till fem dagar före (beroende på vilken sort man tar).
Några veckor efter undersökningen kommer man till mottagningen och får reda på svaret på den mikroskopiska undersökningen av vävnadsproverna samt diskutera och bestämma om/hur man behöver gå vidare.
Vid vattenkastningsbesvär, framförallt hos män, görs ofta en urinflödesmätning för att bedöma kraften i urinstrålen. För att kunna få en bra kraft i strålen måste blåsan vara fylld och det är viktigt att du är kissnödig när undersökningen görs, annars blir kraften i strålen sämre än vanligt. Drick därför lite extra timmarna innan undersökningen och försök att vara kissnödig när du kommer hit. Vid behov, säg till sköterskan redan när du kommer hit så kan du få lämna provet direkt.
Man kissar genom en tratt ner i en vågskål som är kopplad till en mätare. En utskriven kurva som visar hur urinstrålen ser ut genereras. Denna är ett av verktygen för läkaren i bedömningen av vattenkastningsproblemen.
En ultraljudsundersökning på magen görs också, för att bedöma om det finns någon urin kvar i urinblåsan efter tömningen.
Svårigheter att tömma blåsan kan bero på att det föreligger ett hinder för urinen att komma ut eller på att själva blåsan inte fungerar som den ska. I det första fallet utgörs, hos män, oftast hindret av en förstorad prostata.
För att få bättre kunskap om vad som orsakar svårigheten att tömma blåsan kan man behöva genomgå en så kallad cystometri-undersökning. Vid denna undersökning för man upp en kateter i urinblåsan och en kateter i ändtarmen. Därefter fylls urinblåsan via katetern tills det att urinblåsan är full eller att du känner kraftiga trängningar. Samtidigt mäts trycket och hur urinblåsan reagerar på fyllnaden. Därefter mäts styrkan i urinblåsans muskler och trycket i urinstrålen när blåsan töms.
Ingreppet görs på operationsavdelningen och kräver oftast en övernattning. Via ett instrument som förs in i urinröret vidgas blåshalsen (övergång mellan prostata och urinblåsa) för att öppna upp det trånga partiet. Detta skapar bättre förutsättningar för urinen att passera. Operationen lämpar sig för små/normalstora prostatakörtlar, där tidigare undersökningar talar för att en förträngning orsakar besvären.
Ingreppet görs på operationsavdelningen och kräver en övernattning. Via ett instrument som förs in i urinröret hyvlas prostatan inifrån så att förträngningen elimineras. Detta skapar bättre förutsättningar för urinen att passera. Operationen lämpar sig för normalstora och måttligt förstorade prostatakörtlar, där tidigare undersökningar talar för att en förträngning orsakar besvären.
Ingreppet görs på operationsavdelningen och normalt kvarstannar du 1-3 dygn efter operationen och behöver ha kateter i 3-5 dygn. Adenomenukleation innebär att prostatakapseln, via ett operationssnitt nedom naveln, öppnas och prostatavävnad avlägsnas. Ingreppet utförs hos patienter med kraftigt förstorad prostata (>100 ml), där tidigare undersökningar talar för att en förträngning orsakar besvären.
Ingreppet görs på operationsavdelningen och du kan behöva kvarstanna ett dygn. TUR-B innebär att man hyvlar bort avvikelser i urinblåsan. Du sover eller har en ryggmärgsbedövning i samband med ingreppet och kan behöva kateter under ett par dagar efter ingreppet.
Är en ofarlig vätskefylld blåsa i anslutning till bitestikeln. Vid besvär med värk och tyngdkänsla kan man antingen behandla genom att tömma cystan och spruta in ett läkemedel som "limmar ihop" vätskeblåsan, denna behandling görs vid ett besök på mottagningen. Behandlingen kan behöva upprepas en eller två gånger ytterligare, med 6-8 veckors mellanrum. En del får lite värk i upp till två veckor efter behandlingen. En annan möjlighet är att operera bort cystan/cystorna och detta görs på operationsavdelningen. Du kan då komma hem senare samma dag.
I vissa fall kan man behandla med kortisonkräm enligt ett speciellt schema. I andra fall krävs operativa ingrepp i form av delning av förhudssträngen, förhudsplastik eller omskärelse. Läkaren bedömer tillsammans med dig, vilken åtgärd som är lämpligast i just ditt fall.
De allra flesta operationerna görs i lokalbedövning vid ett besök på mottagningen. Viss ömhet och svullnad kan kvarstå ett par veckor efter operation. Det tar en till två månader innan man kan bedöma det slutgiltiga resultatet och vävnaden läkt helt.
När penis blir krokig vid erektion beror det oftast på en ärrvävnad i ena svällkroppen. Om det blir fråga om operation, sätts stygn i den längsta svällkroppen på motsatt sida, som därmed förkortas något och krökningen rätas upp. Operationen görs i narkos på operationsavdelningen och tar drygt en timme. Du kommer att sova över en natt och går hem påföljande morgon.
Vattenbråck är en vanlig åkomma som är helt ofarlig. Ofta krävs inte någon åtgärd alls. Om du har besvär med tyngdkänsla, värk eller att den utgör ett mekaniskt hinder kan man behöva behandla det. Den vanligaste åtgärden är att läkaren punkterar och tömmer ut vätskan ur pungen samt sprutar in ett läkemedel som förhindrar att ny vätska bildas. Det kan göra lite ont de närmaste dagarna efter. Behandlingen behöver ibland ges upp till tre gånger med 6-8 veckors mellanrum.
Ett annat alternativ är att operera bort vattenbråcket, vilket görs under narkos på operationsavdelningen. Vilket alternativ som är bäst för dig avgör du tillsammans med din läkare.
Vid transuretral cystolitotripsi för man in med ett instrument genom urinröret och krossar stenen/stenarna i urinblåsan. Stenflisorna som blir kvar i urinblåsan spolas sedan ut. Detta ingrepp görs på operationsavdelningen, under narkos eller med ryggmärgsbedövning. Du går hem samma dag. Denna operation kan behöva kombineras med en TUR-P (se ovan), då stenbildningen ofta är orsakad av en förträngning i urinvägarna.
Vi erbjuder drop-in tider för provtagning.
Måndag-torsdag kl. 13.00-14.30 och fredag kl. 8.00-10.00, eller efter överenskommelse.
Innebär att hårstrån i regionen ovan analöppningen växer ner i fettet underhuden och skapar främmande kroppsreaktioner med flytningar och ibland kan dessa bli infekterade med varbildning. Behandlingen är operation och det finns flera olika metoder för att åtgärda problemet.
Gallsten är vanligt förekommande och behöver inte ge några symtom. Om en gallsten täpper till gallblåsans utförsgång kan man få ett gallstensanfall. Ett typiskt gallstensanfall ger intensiva smärtor i övre delen av magen, oftast under höger revbensbåge med utstrålning mot ryggen och höger skuldra. Ibland kan gallstenar leda till mer allvarliga tillstånd, såsom akut inflammation i gallblåsan, inflammation i bukspottskörteln eller stopp i den djupa gallgången.
Information till dig som ska gallopereras.
Ljumskbråck hos vuxna beror på att bukväggen är försvagad. Det leder till att bukhinnan kan pressas ut genom en öppning i muskelskiktet i bukväggen och bilda en sorts säck under huden. Denna bråcksäck kan fyllas med t ex fett eller tarm från bukhålan. Bråcket syns ofta som en rundad utbuktning i ljumsken. Ljumskbråck är väldigt vanligt hos män, men förekommer även hos kvinnor.
Information till dig som ska opereras för ljumskbråck.
Bukväggsbråck innebär att man i en svag punkt av bukväggen får en liten glipa i muskelskiktet/bindvävsskiktet, så att fett eller en bit tarm kan bukta ut genom glipan och bilda en utbuktning under huden. Navelbråck uppstår lätt eftersom man är lite svagare där, men även bråck någonstans mellan naveln och bröstbenet är vanligt (sk epigastrikabråck), eftersom man kan få små bristningar i bindväven här. Ärr efter tidigare operationer utgör också svaga punkter där man kan utveckla bråck (ärrbråck). Om vävnaden som åker ut genom bråcköppningen kommer i kläm kan det ge smärtor och obehag.
Information till dig som ska opereras för bukväggsbråck.
Vi hjälper dig även med:
Vid dessa undersökningar för läkaren in en genomskinlig plast-stav via analkanalen för att inspektera slemhinnan i analkanalen samt ändtarmen och på detta sätt få klart för sig varför du har dom besvären du sökt för. Läkaren pumpar in lite luft för att se bättre vilket gör att man kan känna sig lite nödig. Undersökningen är lite obehaglig men ska inte vara smärtsam.
Hemorrojder kan behandlas med gummiligatur vilket innebär att läkaren via ett proktoskop tar tag i hemorrojden och med ett instrument sätter ett eller ett par gummiband kring basen på hemorrojden vilket gör att blodtillförseln hindras varvid hemorrojden skrumpnar ihop och faller bort. Det tar ca 1-2 veckor och när detta sker kommer det ofta en liten blödning.
Man kan få en liten fyllnadskänsla i ändtarmen efter åtgärden. Utvärdering av det slutgiltiga resultatet av behandlingen kan göras först efter ca 2 månader, och behandlingen kan ibland behöva upprepas.
Ett alternativ till gummiband kan vara att man sprutar in ett läkemedel (aetoxysklerol) i syfte att skrumpa hemorrojden som efter ett tag försvinner. Som vid gummiband får man lätt en fyllnadskänsla i ändtarmen men den brukar gå över. Man kan också behöva upprepa behandlingen.
Analfissur är en sprickbildning i analslemhinnan som vanligen uppstår vid förstoppning men som också kan uppstå av andra orsaker. En besvärlig smärta är det dominerande symptomet och ofta får patienten en kramp i ringmuskeln vilket ger sämre blodflöde och fördröjd läkning. Behandlingen syftar i första hand till att häva krampen och på detta sätt ge förutsättningar för utläkning.
Behandlingen inleds med lokala salvor men om detta inte hjälper är Botox-injektion ett alternativ där man injicerar i nedre delen av ringmuskeln och på så sätt skapar en förlamning som släpper krampen. Effekten sitter i 2-3 månader. En del patienter läker ut på en behandling och på en del patienter får man upprepa behandlingen. Ca 10% av de som får behandling anger att dom får övergående problem med gasinkontinens.
Överallt på huden finns körtlar som producerar talg. Talget smörjer huden och håller den mjuk och smidig samt hindrar att den torkar ut. Talget trycks ut på huden genom en öppning. Om den öppningen täpps till bildas en liten talgfylld cysta under huden som känns som en liten kula. Om cystan är till besvär kan man ta bort den, men det är ofarligt att ha den kvar. I sällsynta fall kan bakterier få fäste i den uppspända cystan och en böld kan bildas. Då kan man behöva öppna den för att tömma ut varet.
Operationen görs lokalbedövning på mottagningen när cystan är oretad och inte infekterad. Kirurgen lägger ett snitt över cystan och klipper loss den från underhudsfettet. Huden förslutes med stygn, som tas bort efter ungefär en vecka beroende på vilken del av kroppen stygnen sitter på. Ingen sjukskrivning behövs.
Nageltrång drabbar fr a stortån. Risken att få nageltrång ökar om man har trånga skor eller klipper nageln för kort. Det ser ut som om nageln växer in i tån och vävnaden intill nagelkanten blir inflammerad och ibland infekterad.
Om nageltrånget inte går över kan man behöva göra en liten operation där kanten av nageln som orsakar inflammationen tas bort. Oftast tar man även bort nagelanlaget, så att denna del av nageln inte växer ut igen. Man får då en lite smalare nagel. Denna operation görs i lokalbedövning på mottagningen. Efter operationen får man ett tryckförband, så det är bra om man har en rymlig sko när man kommer.
Hudförändringar, både pigmenterade (sk födelsemärken, nevus, som i en del fall kan utvecklas till cancer) och opigmenterade (t ex sk basaliom och andra hudtumörer) bedöms bäst av hudläkare.
Om hudläkare bedömt att en hudförändring bör tas bort görs detta i lokalbedövning på mottagningen. Den borttagna hudförändringen skickas iväg för mikroskopisk analys för att få en säker diagnos och för att se att hela förändringen är borttagen med tillräcklig marginal.
Vi hjälper dig även med:
Analkanalen och vävnaden runt omkring analöppningen är en oerhört känslig vävnad och all kirurgi som utförs i detta område skall utföras med stor försiktighet och med stor respekt. Vanligen tar man bort det som besvärar patienten (t.ex hemorrojder, flikar eller polyper) och lämnar såren helt eller delvis öppna så att de inte blir infekterade i efterförloppet. Läs mer om anala åkommor på 1177.se.
Om gallstenarna ger besvär kan man behöva genomgå en galloperation. Det görs med en titthålsoperation där man tar bort gallblåsan, där stenarna bildas. Vid en galloperation får man fyra små snitt som kirurgen jobbar genom och man är alltid sövd under operationen. Man klarar sig bra utan en gallblåsa. Man kan oftast gå hem samma dag. En veckas sjukskrivning brukar räcka.
Bukväggsbråck som ger besvär kan opereras. Operationen går ut på att laga hålet och förstärka bukväggen med ett nät. Mycket små hål sys ibland ihop utan nätförstärkning. Det finns olika tekniker för att operera bukväggsbråck, både öppen operation och titthålsoperation. Vilken teknik som är mest lämplig bestäms från fall till fall. Man brukar vara sövd under operationen. Sjukskrivningslängden varierar mellan en och tre veckor, beroende på bråcket storlek (och därmed operationens omfattning).
Vi hjälper dig även med:
Koloskopi
Koloskopi är en undersökning där tjocktarmen undersöks med ett koloskop. Det är en mjuk slang som förs in genom ändtarmsöppningen. Undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer i tjocktarmen.
Du erbjuds att göra undersökningen i lätt narkos. Du får då inte köra bil på 24 timmar. Inför koloskopi får du laxerande läkemedlet utskrivet, undersökningen tar cirka 15-40 minuter.
Här hittar du mer information inför koloskopi:
Gastroskopi
Gastroskopi är en undersökning där magsäcken undersöks med hjälp av ett gastroskop. En mjuk slang leds ner till magsäcken genom munnen och undersökningen kan till exempel visa om du har en inflammation, sår eller tumörer i magen.
På vår mottagning tar vi hand om och utreder patienter med besvär och sjukdomar från mag-tarmkanalen, bukväggen, urinvägarna samt de manliga könsorganen.
Här opererar vi på två moderna operationssalar där vi bland annat utför gallvägs- och bråckkirurgi, anala ingrepp samt flertalet urologiska operationer.
Vårdavdelningen ligger i anslutning till vår operationsavdelning där kompetent personal övervakar dig efter operationen och ser till att inga komplikationer tillstöter.
Överläkare Kirurgi, VD
Överläkare Urologi
Anestesisjuksköterska
Sjuksköterska
Sjuksköterska
Sjuksköterska, Sektionsledare mottagning
Undersköterska
Anestesisjuksköterska
Undersköterska
Anestesisjuksköterska
Undersköterska
Anestesisjuksköterska
Operationssjuksköterska
Överläkare Gastroentrologi
Koordinator
Överläkare Anestesi
Undersköterska
Anestesisjuksköterska, Sektionsledare Operation, Operationskoordinator
Undersköterska
Överläkare Urologi
Medicinsk sekreterare
Överläkare Kirurgi
Överläkare Urologi
Drifttekniker
Undersköterska
Undersköterska
Sjuksköterska
Sjuksköterska
Undersköterska
Specialistläkare Urologi
Specialistläkare Urologi
"Jag tyckte besöket var absolut helt fantastiskt bra. Från den första kontakten i telefon där jag fick tydliga svar på mina frågor och kände mig väldigt väl bemött."
"Så trevlig bemötande från min första kontakt ända till hemgången igår. Så otroligt fina, ljusa o fräscha lokaler. Å gofika innan utcheck!"
"Aldrig blivit så bra behandlad inom sjukvården under mina 76 år. Tacksam för att jag fick min operation gjord hos er."
"Bra information i kallelsen om vad som skulle hända under besöket. Klart och tydligt besked av läkaren efter undersökningen."
"Fick väldigt bra intryck. Professionella och kunniga, läkaren och övriga inkluderar mig i samtal, så man blir absolut hörd och inkluderad."
"Undersökningen gick helt smärtfritt och utan obehag. Proffsigt bemötande i allt från receptionen, sköterskor och läkare."
"Kände mig väldigt delaktig och fick mycket bra information inför mitt besök och när det väl var dags."
"Personalen är exceptionell och jag är mycket tacksam mot alla."
"En läkare med både kompetens, empati och humor. Mycket bra!"
Det finns flera sätt att bli patient hos oss.
Vi tar emot både patienter med privat sjukvårdsförsäkring, privatbetalande patienter, samt patienter i samarbete med regioner.
Kontakta ditt försäkringsbolag så hjälper personalen där dig att boka en tid hos oss. Fyll också i en samtyckesblankett för att vi ska kunna dela dina personuppgifter med ditt försäkringsbolag.
Här hittar du samtyckesblanketten.
Kontakta oss för tidsbokning på 031-797 15 66.
Capio Gastro Center Göteborg har inom urologin ett avtal med Västra Götaland vilket innebär att din allmänläkare kan skicka en remiss till oss för bedömning av urolog. Om du väntar på operation kan sjukhusen i Västra Götaland skicka operationsanmälan till oss så att den utförs här.
Du kan också skicka in en egenremiss till oss. Fyll i blanketten och skicka in till oss via post. Du kan ladda ner din egenremiss här.
Inom det urologiska området har du även möjlighet att komma till oss om du väntar på en TUR-P operation, förstorad prostata operation eller väntar på att göra en vasektomi, manlig sterilisering. Då kontaktar du oss och åberopar Fritt vårdval. Det innebär att du endast betalar patientavgift och operationen utförs hos oss. Vi har idag inga väntetider på vasektomier.
Vi har avtal med Halland gällande undersökningen av tarmen som heter koloskopi. Det innebär att du kan få en remiss från Halland och att undersökningen utförs hos oss av gastroenterolog.
Om du bor i övriga Sverige, har en remiss för koloskopi och väntar på att undersökningen ska utföras kan du komma till oss genom att åberopa Fritt avtal. Ring oss så berättar vi mer och kan boka in dig.
Undersökningen av övre mag- tarmkanalen, gastroskopi kan vi inte utföra inom de avtal vi har med de olika regioner. Då är du välkommen som privatbetalande patient eller som försäkringspatient.
Vi har möjlighet att erbjuda både gastroskopier och koloskopier i narkos.
Genom vårt avtal med Väster Norrland kan du som boende i hela Sverige och väntar på en operation inom nedan områden åberopa Fritt vårdval och komma till oss och endast betala patientavgift. Kontakta oss för mer information.
Samma avgifter - Som patient via vårdgarantin eller Fritt Vårdval gäller samma avgifter som i regionen, det inkluderar även högkostnadskort och frikort. Om du är i behov av sjukresa i samband med dina besök eller din operation hos oss ingår det som vanligt mot egenavgift. Kontakta oss för att ta reda på vad som gäller i just ditt fall.
Mån till fre kl. 8.00-15.00.
Kl. 8.15-10.00.
E-post: info.gastrocenter.gbg@capio.se
OBS! Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.
Kl. 8.00-16.00.
Gruvgatan 6, 421 30 Västra Frölunda. Se karta
Våra urologi- och gastroenterologimottagningar ligger på Gruvgatan 6. Vår kirurgmottagning ligger på Gruvgatan 8. Du hittar alla mottagningar på plan 6.
Vi finns strax söder om centrala Göteborg. Till oss kan du lätt ta dig både med bil och kommunala färdmedel.
Föredrar du att åka hit kommunalt heter busshållplatsen "JA Wettergrens Gata". Både buss 82 och buss 758 stannar här.
Det finns parkeringsplatser utanför som betalas med appen Aimo.
Vi har avtal med Västra Götalandsregionen, vilket innebär att regionens patientavgifter gäller. Frikort gäller.
Om du behöver tolk vid ditt besök, vänligen meddela oss i god tid.
Om du behöver boka om eller avboka din tid, vänligen kontakta oss i god tid. Du gör det lättast och säkrast genom att logga in på Vårdrummet med BankID. Det går även bra att om- och avboka på telefon: 031-797 15 66.
En sjukresa är en resa mellan ditt hem och en vårdgivare. Alla sjukresor grundar sig på en medicinsk bedömning och det är din vårdgivare som beslutar om du är berättigad till resa. Du kan alltså inte själv kräva att få sjukresa. Kontakta din vårdgivare om du anser dig behöva sjukresa i samband med en undersökning som vårdgivaren begärt. Vi följer strikt Västra Götalandsregionens riktlinjer.
Vid undersökningen tas ibland vävnadsprover för mikroskopisk analys. Dessa sparas i en biobank för att ge dig säkrare och bättre behandling. Vill du inte att provet sparas meddela detta vid undersökningstillfället. Läs mer på 1177.se eller biobanksverige.se.
Vi vill veta vad du tycker – vare sig det är ris eller ros eller om du vill komma med förslag till förbättring är vi tacksamma för att du hör av dig.
Om du har drabbats av en skada i vården vill vi veta det så snart som möjligt för att ställa till rätta, utreda och gå vidare med anmälan till försäkringsbolag och myndigheter om det behövs.
I första hand bör du kontakta personalen eller ansvarig chef på den mottagning där du har fått vård och behandling. Du kan kontakta oss via telefon eller skicka brev.
På sidan Synpunkter på vården hittar du mer information om Patientnämnden, försäkringsbolag och andra myndigheter som hjälper dig som patient om du behöver gå vidare i ett ärende.
Alla som arbetar inom hälso- och sjukvården har tystnadsplikt enligt offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Det betyder att ingen får lämna ut uppgifter om dig, din sjukdom, din behandling eller om din privata situation utan att du själv har godkänt det. Den som bryter mot tystnadsplikten och sekretesslagen kan straffas.
När du söker och får vård dokumenteras det i en patientjournal. Det främsta syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt.
För att viktig journalinformation skall finnas tillgänglig för din vård deltar vi i journaldelning via nationella patientöversikten (NPÖ). I NPÖ deltar många vårdgivare i landsting och kommuner. Exempel på information som ingår är sammanfattande journalanteckningar, läkemedel och diagnoser. För att någon ska få ta del av denna information måste du först ge ditt samtycke. Om du vill vara med i NPÖ behöver du inte göra någonting. Om du inte vill vara med i NPÖ kontaktar du oss på telefon.